Dirigent

Gert Skovlod Hattesen

 2016 -

John. B. Frederiksen

Dirigent 1998 - 2015.
John er uddannet trompetist fra Det Fynske Musikkonservatorium. Studierne blev siden suppleret med ophold i London og Chicago. Efter ophold i Musikkorps Fyn, Det Kongelige Kapel og Malmø Operaen, endte John i 1996 i Sønderjyllands Symfoniorkester.

Udover trompeten har John hele sin karriere haft stor interesse for det at dirigere. Har således taget undervisning i direktion mange af de danske og udenlandske dirigenter, der lagde vejen forbi det orkester, han nu var ansat i. Dette bragte da også John til at repræsentere Danmark ved en nordisk finale for unge dirigenter, ligesom han har været dirigent for en lang række musicals og musikteater forestillinger. 

Under Johns ledelse udviklede Danfoss Orkestret sig i en mere udadvendt og underholdende stil, som tiltrækker et stort og trofast stampublikum til forårs-, jule- og nytårskonserterne. Det tekniske niveau blev også løftet til fine placeringer i brass band konkurrencer i ind- og udland.

John leder Dansk Tysk Messingblæser Akademi - et sommerakademi for unge messingblæsertalenter, og han er flittigt brugt som gæstedirigent af de fleste danske brass band og underviser på MGK og konservatorierne.

Knud Graugaard

Knud Graugaard
Dirigent 1965 - 1998.
Knud Graugaard var i flere omgange instruktør ved Danfoss Orkestret, inden han overtog hvervet efter Willy Sørensen. Et hverv, han bestred i 33 år. Knud kørte hver tirsdag fra Haderslev til Sønderborg, og han var meget trofast overfor orkesteret; det var meget få gange, han var fraværende og havde altid sørget for 'erstatning'.
Knud kom fra det daværende Slesvigske Musikkorps, hvor han spillede euphonium. Han uddannede sig gennem flere kurser som dirigent og var en årrække vicedirigent for korpset. Senere blev han fast dirigent i musikkorpset efter Bue Lund Nielsen.
Da Knud overtog orkesteret, steg kvaliteten mærkbart i musikken, og man fornemmede straks, at det var en professionel, der havde overtaget 'pinden'. Knud var også en flittig arrangør af musiknumre til orkesteret, hvad man også kan se i arkivet.

Willy Sørensen

Willy Sørensen
Dirigent 1955 - 1965.
Willy Sørensen var ansat som emballagetekniker og havde ansvar for emballagen til de forskellige produkter, Danfoss fremstillede. Han fik hurtigt kælenavnet "Pap Sørensen", og alle kendte ham under dette navn.
Willy Sørensen var igennem mange år leder af FDF orkesteret i Nordborg - og var det stadig, efter han stoppede med Danfoss orkesteret.
I 1955, på opfordring af Mads Clausen, startede Willy Sørensen orkesteret, - først som harmoniorkester, men da det var svært at få de rette træblæsere, gik man efter engelsk forbillede over til brass band, som man kender det i dag.