Baggrund

Danfoss Orkestret blev dannet i 1955 på fabrikant Mads Clausens foranledning, og fejrede sit 50 års jubilæum i 2005. Orkestret er et 32 mands brass band. Alle har amatørstatus med undtagelse af orkestrets dirigent, som er professionel musiker/dirigent.

Danfoss Orkestrets repertoire er omfattende og alsidigt. Det spænder fra marcher, musicalmelodier og evergreens til større brass band værker.
I Danfoss koncernen er orkestret utroligt populær og spiller bl.a. til åbent hus / familiedage, indvielser, generalforsamlinger, samt ved begivenheder hos en række af Danfoss' selskaber uden for Danmark. Således spillede orkestret for nogle år siden i England ved et stort arrangement for den engelske kølebranche.

I 1995 gav Danfoss Orkestret i forbindelse med sit 40 års jubilæum en række koncerter ved samtlige Danfoss' afdelinger i USA. Uden for Danfoss spiller orkestret til officielle sommerkoncerter, kulturnatsarrangementer, kirke-/julekoncerter og lignende. Dertil kommer orkestrets traditionelle forårskoncerter i Sønderborg og Nordborg hvert år i april/maj.

Danfoss Orkestret optræder både med egne og professionelle solister. Ved orkestrets forårskoncerter, bl.a. med violinisten Anker Buch, trompetisten Per Nielsen og sangerne Trine Gadeberg og Dario Campeotto.

I 2008 og 2010 deltog orkestret i et af de mest velrenommerede brass band konkurrencer overhovedet: den meget krævende Siddis Brass konkurrence i Norge, sammen med 55 andre orkestre fra Norden. I 2010 vandt Danfoss Orkestret 3. division.

Danfoss Orkestret har i en årrække spredt musikalsk glæde på En Søndag på Als og det er blevet en god tradition at orkestret medbringer egen solist.

T2 ventilens 50 års jubilæum

Danfoss Orkestret deltog ved fejringen af T2 ventilens jubilæum i 2016.
Her et et lille klip fra videoen fra festligheden.